Tjekliste til bilen – undersøg jævnligt disse dele af din bil

Ejer du en bil, kender du det helt sikkert – udgifter, der bliver ved med at hobe sig op, fordi reservedele skal købes eller repareres, og du mangler de sidste nye bilgadgets, før du er klar til kør-selv-ferien. Der kan være rigtig mange udgifter forbundet med det at være bilejer, men med små tiltag kan du selv sørge for at holde omkostningerne nede. Herunder kan du læse om gode råd og tips til, hvordan du kan passe bedre på din bil, så du i sidste ende kan spare penge.

Sørg for at holde bilens batteri i topform

Et af de vigtigste elementer i din bil er bilbatteriet. Kvaliteten af din bils batteri afgør nemlig, hvor nemt din bil starter og kører, men også om den vil starte i det hele taget. Specielt om vinteren skal du sørge for at passe godt på dit bilbatteri ved jævnligt at køre længere ture i de kolde vintermåneder og eventuelt sætte en lader på bilen, når den står parkeret. Du kan også smøre det med lidt olie indimellem. Ved at passe godt på dit bilbatteri og tjekke det med jævne mellemrum, kan du forlænge dets levetid markant og på den måde spare penge i det lange løb.

Vælg den rette motorolie til din bil

En anden meget essentiel faktor for din bil, der ligeledes kræver et jævnligt tjek, er motorolien. Det er nemlig nødvendigt at udskifte motorolien en gang imellem, og som tommelfingerregel skal den skiftes hvert år og tjekkes for hver gang, du har kørt 1000-2000 km i bilen. Når du køber ny olie til bilen, kan det være en god ide at undersøge de forskellige varianter på markedet, da mange ender med at købe en langt dyrere olie end nødvendigt. Nogle kommer endda til at investere i oliemærker, der ikke fungerer til deres bil. Tjek eventuelt, hvad der findes på markedet, ved at læse en guide eller en test af motorolie, så du ikke risikerer at lave et fejlkøb.

Giv dig selv det bedste udsyn

Den sidste ting, der skal nævnes i denne artikel, er viskerblade. De bliver nemlig ofte overset, når man tjekker sin bil efter i sømmene, men det kan faktisk vise sig at være en rigtig god ide at investere i kvalitetsblade til for- og bagrude, hvis du gerne vil spare lidt på biludgifterne og samtidig gøre din bil så sikker at køre i som overhovedet muligt. Tjek eventuelt en test af viskerblade, hvis du vil læse om forskellige varianter. Har du slidte viskerblade, risikerer du nemlig, at de hurtigt knækker eller ikke kan feje al skidtet af din forrude, så dit udsyn bliver begrænset. Endvidere kan man få sig en meget mere behagelig køretur i regn- eller snevejr, hvis man køber et par kvalitetsblade, der er lavet af materialer, som sørger for en nærmest lydløs køretur, selvom de er i brug.

Der er mange ting, du som bilejer kan skrive på din næste tjekliste, når bilen skal have lidt opmærksomhed. Ovenfor har vi beskrevet nogle af dem, hvor der synes at være mest at spare – både i forhold til din økonomi, men også når det kommer til sikkerhed i trafikken.

Leave a Comment