Guide: Sådan finder du den rigtige bilforsikring

Du ved måske meget om biler eller har lige investeret i din første bil. Uanset hvilken type bilist du er – tålmodig, agtpågivende eller aggressiv – er du sikkert bevidst om, at det at have en bil giver en tiltrængt og måske nødvendig frihed, men at der også medfølger et ansvar. Det ansvar omfatter, at du følger færdselsreglerne, kører efter forholdene og har en forsikring således, at du er dækket helt ind, hvis du laver en skade på andre.

Herunder følger tre gode råd, som vil klæde dig godt på til at finde den rigtige bilforsikring.

1. Din bil og dine behov

Prisen på bilforsikringen afhænger blandt andet af bilmærke, model, bilens årgang og anciennitet, hvorfor unge mænd oftest betaler en højere pris for en bilforsikring sammenlignet med en ældre medborgere.

Ligesom din bil er valgt ud fra dit kørselsbehov og din privatøkonomi, bør din bilforsikring være det samme. Tænk derfor over, hvor udsat du og din bil er på de (daglige) strækninger, du kører.

2. Selvrisiko og dækning

Bilforsikringen består i princippet af to forsikringer: en kaskoforsikring og en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, et minimum for alle bilejere og den samme i alle forsikringsselskaber, mens kaskoforsikringen er valgfri – omend anbefalelsesværdig.

Ved nogle forsikringsselskaber har du mulighed for tilkøbe yderligere dækning. Rethjælpsforsikring, fører- og/eller friskadedækning er blot nogle af mulighederne, og specielt førerdækningen er en overvejelse værd, da den dækker føreren af bilen ved solouheld.

Tænk også over, hvor meget du er villig til at betale i selvrisiko, da selvrisikoen er afgørende for prisen på din bilforsikring. Hvis du ønsker en billigere forsikring, kan du øge selvrisikoen. En højere selvrisiko vil give en lavere præmie, men så er det til gengæld også dyrere for dig, hvis du skulle være så uheldig at få brug for din bilforsikring.

3. Vær grundig og velovervejet, inden du skriver under

Når du skal tegne en bilforsikring, skal du være særligt opmærksom på det med småt. Som ved enhver anden forsikring er der nogle fælder, som de fleste går i – og som efterfølgende er fanget i ingenmandsland, når skaden er sket.

Du har selv ansvaret for læse forsikringspolicen ordentligt igennem, inden du skriver under. Du bør fra starten af opgive de rigtige oplysninger til forsikringsselskabet, herunder den faste bruger af bilen – for at få den bedste dækning, den mest præcise præmie og for at undgå en tvist med dit forsikringsselskab.

Selvom der betales en høj præmie, er der ingen garanti for en bedre eller bredere dækning. Den dyreste forsikring giver altså ikke nødvendigvis den bedste dækning, hvis uheldet er ude. Prisen på din bilforsikring bør være lav, men vælg ikke kun din bilforsikring ud fra prisen. Vælg derfor den forsikring, som giver dig den ønskede tryghed og dækning.

At manøvrere rundt i forsikringsjunglen kan virke både uoverskueligt og uigennemskueligt. Hvis du helst vil bruge din tid på at køre din bil, kan du på Samlino.dk få et hurtigt overblik over bilforsikringer og dermed gøre valget lidt nemmere.

God fornøjelse i trafikken og med at finde den bilforsikring, der passer dig!

 

Leave a Comment