Guide til bilforsikring

Når vi skal have forsikret vores bil, er det naturligt for os at bruge lidt tid på at undersøge, hvilket selskab, der kan give os det bedste tilbud. De fleste selskaber har en service på deres hjemmeside, der giver mulighed for, at man indtaster oplysninger om sig selv og bilen og får et konkret pristilbud. Så det er vel ikke så svært. Eller hvad?

Dykker man lidt ned i det, bliver det hurtigt uoverskueligt, men der er to vigtig ting, du skal vide. For det første er der forskel på forsikringernes indhold. For det andet vil den pris du får, afhænge af, om du har andre forsikringer hos det samme selskab.

Forsikringernes indhold

Der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gælder for de fleste varer og tjenesteydelser. Jo billigere, du køber, des lavere kvalitet, vil du få. Når det gælder forsikringer, handler kvalitet om, hvilke skader, du kan forvente at få dækket, hvis uheldet er ude.

Som en tommelfingerregel kan du gå ud fra, at jo dyrere din bilforsikring er, des bedre er din dækning også. Så hvis du er interesseret i at have andre dækninger end blot den lovpligtige ansvarsforsikring, kan du ikke nøjes med at kikke på prisen.

Nu bliver det straks mere besværligt. Forsikringsselskaberne bruger nemlig ikke det samme ordvalg til at beskrive deres dækninger. Dækningerne kaldes noget forskelligt og der er mange små forskelle, som kun eksperter kan gennemskue. Heldigvis er der dog nogle hovedtræk, man kan forholde sig til.

Alle selskaber tilbyder en ansvarsforsikring, der dækker de skader, måtte opstå, hvis du er skyld i Derudover kan du købe en kaskoforsikring, der dækker skader på din egen bil med fradrag af den selvrisiko, du valgte, da du tegnede forsikringen.

Til kaskoforsikringen kan du købe en række tilvalgsdækninger. De mest almindelige er:

  • Vejhjælp
  • Førerdækning
  • Friskadedækning
  • Udvidet glasdækning
  • Fast pris

Det er dækninger, du kan få hos alle selskaber. Hos nogle selskaber er vejhjælp inkluderet i basisprisen, hos andre er det garantien for at forsikringen ikke stiger i pris ved en skade.

Så hvis du vil være omhyggelig med dit valg af forsikring, er du nødt til at tage stilling til, hvilke af de dækninger, du har brug for. Først da kan du gå i gang med at sammenligne prisforskellene mellem selskaberne.

Fordelene ved at samle forsikringer

Med få undtagelser kan du få rabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos det samme selskab. Du kan vælge den billigste bilforsikring hos et selskab, den billigste indboforsikring hos et andet selskab og den billigste ulykkesforsikring hos et tredje selskab.

Men det er ikke nogen garanti for, at du har den billigste forsikringspakke. Ofte kan den rabat du får ved at samle dine forsikringer hos et enkelt selskab overstige din besparelse ved at vælge de billigste forsikringer i forskellige selskaber. Det er ikke noget, man skal forhandle sig frem til. Samlerabatten gives automatisk.

Faktisk er det sådan, at prisforskellene mellem forsikringsselskaberne er noget mindre, hvis man ser på den samlede forsikringspakke, end hvis man ser på de enkelte produkter.

Så hvis du vil have den billigste bilforsikring vil den bedste måde at opnå det på, være at kikke efter den billigste forsikringspakke.

Du kan bestille tilbud hos et udvalgt antal forsikringsselskaber og sammenligne, hvad der står i forsikringsbetingelserne, hvis du vil vide, hvad forskellene på priserne egentlig skyldes.

Eller du kan prøve at gøre det online. På https://tidtilforsikring.dk får du hjælp til hele processen. Det er nemt, hurtigt og gratis.

Leave a Comment