Spar penge på din brugte bil

Alle ved at en ny bil er verdens dårligste investering, men hvordan forholder det sig egentligt med økonomien ved brugte biler? Hvornår er det godt at købe brugt bil og hvad skal man være særligt opmærksom på i denne forbindelse? Dette vil artiklen her forsøge at afdække.

For at kunne købe den rigtige brugte bil er det vigtigt at være fremsynet, så man ikke skal skifte bil igen kort tid efter. Det koster nemlig penge hver gang man køber brugt bil, da forhandleren jo skal tjene på hvert salg.

Står man over for en familieforøgelse eller skal man bruge biler til særlige arbejdsopgaver eller interesser, så tænk dette ind i købet. Det er ærgerligt at købe en for lille bil, hvor der f.eks. ikke er plads til autostolen og klapvognen.

Skoda har det mindste værditab

Hvis man gerne vil spare penge på sin brugte bil, så skal man vælge et populært mærke og model. Ved populært forstås en bil, som der kører rigtigt mange af. Der vil dermed altid være en stor efterspørgsel efter denne biltype.

Der er lavet flere undersøgelser af bilers værditab, og Skoda udmærker sig ved at have det laveste værditab i flere af disse undersøgelser. Andre biler med lave værditab er bl.a. VW, Toyota, Ford og Peugeot.

Bilerne med de største værditab er luksusbiler og specialbiler. Altså dyre biler, som der ikke kører så mange af i Danmark. Dette kunne være Alfa Romeo, Subaru og generelt dyre luksusbiler.

Samtidig har farven også noget at sige, for hvor godt en bil holder sin værdi. Her er det igen det helt samme princip, nemlig at de almindelig og populære farver holder værdien bedst.

Vælg derfor gerne en grå eller sort bil, hvis du vil minimere værditabet. Vælger du en mere speciel farve, skal du i hvert fald sørge for, at du får rabat på købet sammenlignet med en tilsvarende bil i en populær farve.

En anden fordel er, at du ofte kan få en god rente på dit billån hos en brugtvognsforhandler, f.eks. kan man få en lav rente hos Guldborg Biler.

De fleste køber hos en bilforhandler

Der er 2 forskellige måder at købe brugt bil på. Man kan enten købe ved en bilforhandler, eller man kan købe hos en privat person.

Langt de fleste vælger at købe deres brugte bil hos en forhandler, da man er langt bedre sikret med hensyn til reklamationer og garanti. Købeloven beskytter nemlig en privat bilkøber, som har købt sin bil hos en forhandler.

Her siger loven nemlig, at bilforhandleren er ekspert på bilen og må have kendskab til eventuel fejl og mangler, som han derfor skal oplyse køberen om. Køber du en brugt bil hos en forhandler, har du dermed et sted at reklamere over fejl. Det gælder selvfølgelig ikke uforudsete fejl, som forhandleren ikke havde en chance for at opdage samt almindeligt slid.

Køber man derimod hos en privatperson, så står man selv med næsten hele risikoen. En privatperson er ikke forpligtet til at have forstand på biler, så han kan ikke være ansvarlig for eventuelle fejl på samme måde som forhandleren.

Du er dermed langt bedre stiller ved at købe din brugte bil hos en forhandler, hvilket også er grunden til at langt de fleste vælger denne løsning. Vælger man alligevel at købe af en privatperson, så skal man i hvert fald have en klækkelig rabat, så man overskud til uforudsete værkstedsregninger.

Samtidig bør man allierer sig med en mekaniker i sin omgangskreds eller eventuelt køre bilen forbi et værksted, og få dem til at tjekke bilen. Dette koster ikke alverden, og er en god sikkerhed mod de værste fejl.

Leave a Comment