Hvilken type serviceeftersyn har din bil brug for

Det er vigtigt at pleje din bil ordentligt og rigtigt, så holder den langt bedre i længden. Du skal derfor finde et godt autoværksted, som du har fuld tillid til.

Deres mekaniker kan så vejlede dig om den optimale vedligeholdelse af din bil, og forklare dig om hvilket serviceeftersyn din bil har brug for på hvilke tidspunkter.

Nogle gange er det nok bare med et olieeftersyn, mens der skal et større eftersyn til på andre tidspunkter. Dette afhænger både af din bils alder og antal kørte kilometer, men alt dette kan et godt autoservice sted hjælpe dig med.

Sådan finder du et godt autoværksted

Når du skal finde et godt sted til reparation af bil, så start med at tale med venner og familie om deres erfaringer. Har du en mekaniker eller bilekspert i familien, så start med ham.

Hør om deres erfaringer med autoværksteder i dit nærområde, Skanderborg eller Hørning, da du får den helt ærlige mening fra venner og familie. Kan de anbefale et godt værksted som Autoværksted Stilling-Top-Auto, så tag en snak med dette autoværksted.

Inden du bestiller dit serviceeftersyn af bil, så få et overslag på prisen. Gå herefter ind på nettet og indhent 3 uforpligtende tilbud på arbejdet, det tager kun 5 minutter. Herefter får du 3 andre tilbud, som du kan bruge til sammenligning af priser.

Er den nye pris fra nettet billigere, så brug eventuelt denne til forhandling med det værksted, som du har fået anbefalet af dine venner. På denne måde får du både et godt autoværksted og den billigste pris.

Kør bilen til serviceeftersyn i tide

Det er vigtigt at overholde serviceintervallerne på din bil, så den får skiftet olie og filtre i tide, samt bliver undersøgt for alverdens andre vigtige ting. Ved de store eftersyn bliver bremserne skilt ad, smurt og kontrolleret. Bare for at nævne en af de helt essentielle ting ved et sådan eftersyn.

Du kan derfor skade din bil, hvis du ikke kommet til service til tiden, og så dækker garantien faktisk ikke længere. Du skal derfor have styr på, hvornår din bil skal til det næste service.

Før i tiden fik man en håndskrevet seddel fra en mekaniker, hvor der stod kilometerstand ved næste serviceeftersyn. Så var det ellers bare med at gemme denne seddel og holde øje med kilometertælleren.

I dag kan nyere biler ofte selv give besked, når de trænger til et serviceeftersyn. Det er forskellige fra mærke til mærke, hvor lang tid der er mellem disse eftersyn. Normalt er det mellem 15.000 kilometer og 30.000 kilometer afhængig af kørselsmønster.

Man kalder dette for variable intervaller, og bilen måler derfor selv, hvornår den skal til service. Det har derfor aldrig været lettere at overholde serviceintervallerne og dermed passe godt på ens bil.

Gensalgsprisen er også bedre på din bil, hvis den har overholdt alle serviceintervaller. Så udover at passe på din bil, så er det også en økonomisk forsvarlig ting, at du har styr på din service af til bilen.

Leave a Comment