Du kan godt lære selv at fikse mindre problemer med din bil

Det kan hurtigt blive en dyrere omgang at skulle have bilen på værkstedet. En del danskere får bilen på værksted hver gang bilen fejler noget – uanset fejlen. Men når der er tale om mindre problemer med din bil, kan du faktisk godt lære selv at fikse bilen. Det sparer både tid og penge, da mindre problemer som fx udskiftning af udstødningsophæng kan klares på relativ kort tid, hvis du har det rette udstyr til det. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan spare penge, hvis du selv reparere små problemer på bilen.

Du kan reparere mange ting selv – hvis du har viljen til at lære

Når der er tale om selv at reparere sin bil, så er det selvfølgelig ikke alting, der er lige nemt at ordne selv. Har du fx problemer med gearkasse, kobling eller støddæmpere, så vil det være en klar fordel at få sendt bilen til en mekaniker, der har langt mere styr på disse opgaver. Hvis du selv forsøger at reparere fx en gearkasse, men du ikke ved hvad du laver, så ender du med at ødelægge mere end du reparerer. Når der opstår et problem med bilen, er det derfor altid vigtigst først at vurdere, om der er tale om en simpel eller mere kompliceret opgave. Komplicerede opgaver sendes til mekanikere mens mindre simple problemer nemt kan ordnes selv. Men hvilke ting, kan du så selv fikse på din bil?

Der er faktisk rigtig mange ting, du selv kan fikse på bilen. Du kan fx selv reparerer toppakningen, skifte tætningslister ved dørene, lappe bilens køler, skifte dæk og ordne dæktryk og mange andre ting. Fælles er dog, at det kræver én ting. Nemlig viljen til at læse dig frem til, hvordan du gør det. Der findes rigtig meget læsestof til forskellige bilmodeller, hvor du får en detaljeret guide om, hvordan bilen er opbygget. Tilsvarende er der rigtig mange online blogs, hvor der er guides til forskellige små reparationer af din bil. Så hvis du har viljen til at læse og lære, så kan du spare mange penge på værkstedet.

I nogle tilfælde bør du undlade at reparere bilen selv

Hvis du har en nyere bil, hvor der stadig er garanti på, så kan det ikke altid betale sig at begynde at reparere på bilen selv. For at garantien på din bil er gældende, skal alle reparationer nemlig udføres efter fabrikkens forskrifter. Autoriserede mekanikerværksteder har adgang til disse forskrifter, hvorfor en betalt reparation altid sikrer dig, at din garanti forbliver intakt. Begynder du til gengæld selv at rode med bilen, så risikerer du, at garantien ryger på bilen, selvom du selv mener, at du har udført et godt stykke arbejde.

Kort fortalt har du altså mange muligheder, hvis du gerne selv vil reparere på din bil, men hvis bilen er af nyere dato, bør du ofte undlade at reparere selv ganske enkelt for at bibeholde garantien på bilen.

Leave a Comment