Brug gummilister for en perfekt tætning

Det hænder at man skal have tætnet sin bolig for at holde vind og kulde ude. Med en gummiliste til dør, vinduer, båd og bil, er du garanteret en tæt tætning, uanset hvor du vælger at brug din tætningsliste. Med gummilister får du et fleksibelt produkt, som egner sig godt til stort set alle tætningsopgaver. I det følgende beskrives en række fakta og gode anvendelsesmuligheder, til næste gang du skal bruge en gummiliste til tætning.

Tætning i båden, bilen eller campingvognen

Gummilister bruges i båd og køretøjssammenhæng til at tætne vinduer og døre. Gummilister er fleksible og nemme at bruge på trænge steder. De er slidstærke og er som oftest den bedste løsning i forbindelse med tætning af køretøjer eller både på grund af det slidstærke materiale. I princippet løses tætningsopgaver i køretøjet eller bilen, på same måde som i huset. Det er dog vigtigt, at man inden et eventuelt køb, sætter sig ind i materialet. Gummilister til båd og bil kan i forskellige tilfælde skulle indeholde andet materiale, end det er tilfældet ved tætning i et hus.

Se her for gummiliste til dør, vinduer, båd og bil.

Gummilister til hele huset

Der findes et væld af anvendelsesmuligheder for gummilister i og omkring dit hus. Først og fremmest er gummilister vigtige i vinduer og døre. Gummilisten sikrer det gode indeklima og at kulde og fugt ikke kommer ind i huset. Garagen kan også holdes tør ved at tætne garageport og dør. I huset findes også de usynlige gummilister, som engang imellem kan være en god ide at skifte. I ovnen og mikrobølgeovnen hjælper en gummiliste til at holde varmen inde i ovnen. På køleskabet holder gummilisten på kulden, så din mad holder sig frisk og i brusekabinen hjælper listen med at holde vandet inde i brusekabinen. Der findes altså en masse mere eller mindre synlige gummilister i hjemmet. Et andet sted du kan finde gummilister er i drivhuset. Her er det også vigtigt at være opmærksom på listens stand.

Husk dine gummilister

Det er vigtigt at holde øje med gummilisterne i hjemmet eller i køretøjet.  Gummilister vil med tiden blive slidte og skal på et tidspunkt skiftes ud. Det kan man sagtens selv gøre med en selvklæbende liste eller ved hjælp af lim. Det er præcisions arbejde at skifte en liste ud, men det kan lade sig gøre. Ønsker man at ens gummilister skal holde længe, så er det vigtigt at huske den grundige rengøring. Gummilister som bliver gjort rene, holder længere sin elastiske evner og tørrer ikke så hurtigt ud. Ligesom lister i badet er vigtige at få tørret af efter kontakt med vand.

Gummilister i forskellige størrelser og funktioner

Der findes mange forskellige gummilister. Alt afhængig af den funktion som din gummiliste skal udfylde, så er det vigtigt at tale med en specialist, så man får den rigtige liste til formålet. Gummilister fås også i et væld af farver. I princippet skal en liste i de fleste tilfælde ikke kunne ses. Brug derfor den fornødne tid på at finde den rette liste til dit behov.

Leave a Comment