Skaders betydning for prisen på din bilforsikring

Du kører ansvarligt, letter foden fra speederen og det sker selvfølgelig ikke for dig, men risikoen for en skade på bilen gælder ikke kun naboen. Det kan ske for selv den bedste bilist – også mere end én gang.

Forsikring & Pension opgøre månedsvis antallet af skader på person- og varebiler, og i august 2016 var tallet 31.968, hvilket er det højeste antal siden januar 2011.

At fravælge en kaskoforsikring kan ende med at blive en dyr affære, men det samme kan det blive at have valgt at tegne en kaskoforsikring ved det forkerte forsikringsselskab. Inden du tegner en forsikring, bør du derfor være opmærksom på, hvordan din forsikringspræmie kan ændre sige efter den første eller anden skade.

En skade på bilen kan virke slem nok i sig selv, mens en stigning i forsikringspræmien blot gør ondt værre.

Kig dig for

Ved nogle forsikringsselskaber falder din præmie, hvis du kører skadesfri over en bestemt periode, mens det for de fleste forsikringsselskaber gælder, at præmien stiger, hvis du får en eller flere skader på din bil.

En analyse foretaget af sammenligningsportalen, Samlino.dk, viser, at forsikringsselskaberne prisfastsætter vidt forskelligt. Analysen tager udgangspunkt i to mænd, hvorom det gælder, at den ene er 55 år gammel, bosiddende i Vejle, har ønsket en selvrisiko tættest på 3.000 kroner og årligt kører 20.001 kilometer, men den anden er 35 år gammel, bosiddende i Vedbæk, har ønsket en selvrisiko tættest på 5.000 kroner og årligt kører 14.999 kilometer.

Manden på 55 år fra Vejle, som kører i en VW Up, får den billigste bilforsikring hos Alka, hvis man ikke har haft en skade på bilen. Med ingen eller én skade er den årlige pris hos Alka på 2.304,- kroner, mens Topdanmark er dyrest med en forsikringspræmie på 5.616,- kroner ved en skade. Hvis personen har pådraget sig to skader, er tabellen vendt på hovedet og Alka at finde i den dyrere ende.

Manden på 35 år fra Vedbæk, som kører i en Ford S-Max, tegner den billigste forsikring efter én skade hos Next Forsikring til en årlig pris på 3.977,- kroner. For personen er det muligt at spare 4.692,- kroner om året ved at vælge Next Forsikring fremfor Tryg, hvis forsikringen koster 8.669,- kroner om året.

Ligeså forskellige priserne på en bilforsikringen er, ligeså forskellige er forsikringsselskabernes politikker for, hvordan prisen ændrer sig efter en skade – hvis den altså overhovedet gør det.

Forsikringspræmien påvirkes nemlig slet ikke hos Nykredit, Gjensidige og Next Forsikring, hvorimod TopDanmark allerede hæver prisen ved den første skade. For TopDanmark gælder det også, at man skal kontakte dem telefonisk for at få en pris efter anden skade på bilen.

Hos GF Forsikring stiger forsikringspræmien med 50% fra den første til den anden skade, og den største stigning i forsikringspræmien fra ingen til to skader på bilen er at finde hos Alka, hvis pris stiger mere end 100%.

Kør forsigtigt

Hvis du er ude for et uheld eller en simpel skade på bilen, er du bedst stillet ved at undersøge prisen på en bilforsikring hos andre forsikringsselskaber. Forskellen mellem forsikringsselskaberne kan synes lille, men besparelsen stor.

Det kan godt være, at din forsikringspræmie stiger, men du får ingen præmie for at forblive kunde hos det pågældende selskab – så sæt dig ind i din forsikring ligesom i din bil og gør noget, før skaden sker. Husk på, at når du tegner en bilforsikring, bestemmer du. Når du laver en skade på din bil, bestemmer dit forsikringsselskab.

Uanset om du i forvejen har en forsikring eller er på udkig efter en til dine behov, kan du på Samlino.dk hurtigt og nemt finde lige præcis den bilforsikring, du søger.

 

Leave a Comment