Tank nemmere og billigere med benzinkort

Som bilejer er det ikke udgifter du mangler og én af de største og mest svingende er udgiften til brændstof. Om din bil kører på diesel eller benzin, så er brændstofsudgiften en af de større poster i dit månedlige budget.

Hvor mange penge du bruger på benzin, er afhængig af dit kørselsbehov og hvilken type bil, du har. Nogle ældre biler med store motorer sluger benzin og kører meget få kilometer pr. liter, hvorimod de mange nye mikrobiler kan køre mellem 20-30 km. på literen.

Uanset hvad, kan det i løbet af en måned, være enormt svært at holde overblik over, hvor mange penge man bruger på brændstof. Typisk består en måneds forbrug af en række mindre tankninger på forskellige tankstationer, hvor priserne varierer fra gang til gang. Hvis du den ene dag tanker for 342 kr. hos OK og den næste for 478 kr. hos Shell, hvordan holder du så overblikket?

Svaret kan være at få et benzinkort. Har du et benzinkort, bruger du det som betaling, hver gang du tanker. Du kan altid gå ind og se dit forbrug online og du får hver måned tilsendt en faktura med udspecificeret forbrug. På den måde kan du nemt sammenligne din brændstofsudgift fra måned til måned.

Et benzinkort er enkelt sagt et kreditkort, du kun kan bruge på tankstationer (og få andre steder, vi kommer ind på om lidt), men hvor du ikke betaler renter. Du betaler for en hel måneds tankning bagud.

 

Andre fordele ved et benzinkort

Udover overblikket, følger der en række andre fordele med ved at anskaffe sig et benzinkort. Som nævnt får du 30 dages rentefri kredit. Du kan bruge kortet til at betale for alt, hvad tankstationen tilbyder udover benzin og diesel, f.eks. bilvask, autotilbehør og kolonialvarer. Du kan bruge kortet som betaling på Storebælts- og Øresundsbroerne (og OK tilbyder også at du kan bruge deres kort på Mols-Liniens færger). Nogle af benzinselskaberne tilbyder desuden rabat på listeprisen og diverse andre specialtilbud.

 

Brug benzinkortet på ferien

Ville det ikke være smart, hvis man kunne bruge sit benzinkort, når man kørte på bilferie, forretningsrejse eller andre køreturer udenfor Danmarks grænser? Det kan du faktisk godt, alt efter hvilket kort du har valgt og hvilket land, du besøger.

 

Hvilket benzinkort skal jeg vælge?

Der er mange udbydere af benzinkort på det danske marked, og hvilket du skal vælge kommer an på mange ting. Man kan sige at det i teorien kan være lige meget hvilket firma man vælger. Priserne er ofte meget tæt på hinanden og det er småører, der skiller dem ad. De faktorer vi anbefaler du kigger på er:

  • Hvor mange tankstationer har firmaet i Danmark?
  • Hvilke tankstationer ligger i nærheden af dit hjem og/eller arbejdsplads
  • Er der et firma, du har mere sympati for end andre?

Du kan her finde en oversigt over hvor mange tankstationer, de forskellige benzinfirmaer har i Danmark, og også over hvilke lande deres benzinkort kan anvendes i udover Danmark.

Det er gratis at få et benzinkort. Du betaler hverken oprettelsesgebyr eller renter.

Leave a Comment