Gør disse 5 ting og opnå en bedre bilvask

Den bedste bilvask opnår du uden tvivl ved at vakse din bil manuelt i hånden. Men den ”automatiske” bilvask på tankstationen eller i vaskehallen er ofte at foretrække, fordi den ikke koster dig synderligt meget tid.

Men hvad kan du gøre for at få en bedre bilvask i vaskehallen? Her er fem ting som giver dig et bedre og renere resultat uden det koster dig flere penge.

 

Tør bilen af efter vasken

Selvom der er tørring med i vaskehallen, så bør du afsætte tid til at aftørre din bil. Vaskehallens tørrefunktion blæser størstedelen af vandet af, men den kan ikke komme ordenligt ind i kanter og ved bilens lister.

Brug aldrig aftørrings som du finder på tankstationen. Som du ved er papir lavet af træ og derfor er der små fibre i papiret som kan give små ridser i bilens finish.

Tag hellere et par bomuldsviskestykker med hjemmefra og brug dem. Bemærk at efterfælgende er er nok ikke værd at bruge til at aftørre dit service i køkkenet, men hvis du vasker dem i vaskemaskinen kan de sagtens bruges næste gang du skal i vaskehallen.

 

Forbered bilen til vask

Vaskehallens børster er relativt skånsomme og har ikke mulighed for at lægge ekstra lidt kraft i der hvor det er nødvendigt. Derfor bør du bruge vaskehallens klargøringsområde til at forberede din bil til bilvasken.

Hvis du har mulighed for det, så giv hele bilen en gang sæbevand inden så snavs kan bløde lidt op inden du kører ind i vaskehallen. Fra foråret og frem til sensommeren hvor det er sæson for insekter, vil foruden typisk være fyldt af disse. Vaskehallens børster kan sjældent fjerne dem, så giv dem en ordentlig omgang med håndbørsten.

Vask ligeledes fronten, nummerpladerne og ikke mindst fælgene som kan være meget beskidte af støv fra bremserne.

Jo mere du kan blødgøre inden du kører ind i vaskehallen des pænere bliver bilen når du forlader den.

 

Pas på viskerbladene

Når du er i vaskehallen så sørg for at bruge de gratis vaskeposer, som typisk hænger ved klargøringsområdet eller som kan fås i kiosken på tankstationen.

Disse poser beskytter nemlig viskerbladene mod de kemikalier som er i vaskehallens sæbe og bilvoks. Inden du tager poserne på, er det en god ide lige at aftørre viskerbladene med en klud eller aftørringspapir for at få skidt, fedt og snavs væk.

Og når du nu har fat i viskerbladene så undersøg om de nu er gode nok eller om de står til en udskiftning. Det kan dog sjælendt betale sig at købe viskerblade ved vaskehallen. Hvis du køber viskerblade online vil du ofte opleve en større besparelse.

 

Spar penge på unødige ekstraservices

Vaskehallerne har forskellige vaske til forskellige priser at vælge i mellem. Når du kigger på vaskehallens sammenligning overvaske er det tydeligt at du får mere vask jo mere du betaler.

Eksempelvis er voksbehandling, lakforsegling og undervognsvask typisk spild af penge. Den automatiske voksbehandling og lakforsegling kan ikke komme ind i de kritiske kroge ved f.eks. kanter og lister. Derudover sætter den sig på vinduerne og kan give striber eller gøre udsynet dårligere. Derfor bør lakforsegling og voks påføres manuelt i hånden.

Undervognsvasken gør heller ikke meget gavn og FDM anbefaler også at man undlader undervognsvask.

Spar derfor dine penge og køb den billigste vask i vaskehallen, og klar bilens finish i hånden.

 

Kom med dit tip

Det sidste og femte tip vil vi lade være op til dig, kære læser. Skriv dit bedste vasketip i kommentarboksen herunder. Bemærk, vi offentliggøre ikke din mailadresse og sender ikke noget til dig. Den er kun til brug for systemet. Det er også helt ok hvis du bare skriver dit fornavn.

Vi glæder os til at modtage dit tip.

COMMENTS

Leave a Comment