Bliv klar til bilferien

Rigtig mange danskere tager på bilferie i sommermånederne. Bilferie er populært af flere grunde. Når man har bilen, kan det være noget billigere blot at bruge den som transportmiddel sydpå, i stedet for at købe flybilletter til hele familien. Derudover er det for nogle også en fordel at have bilen med, så man kan komme ud at se en masse når man er kommet frem i det område hvor man vil bo.

 

Flyskræk er også en af de grunde til at bilferier stadig er populære. Selvom fly er den mest sikre rejsemetode du kan vælge, er der stadig mange der har svært ved at hænge så mange KM oppe i en flyvemaskine.

Først og fremmest er der mange forskellige måder at holde bilferie på, og her kommer den første overvejelse. Man kan holde en campingferie, hvor campingvognen spændes efter bilen hvis man har en. Mange campister bruger denne form for bilferie. Man kan også mange steder leje campingvogne når man er kommet frem til campingpladsen hvor man vil bo, hvis man gerne vil bo i campingvogne.

Andre muligheder er at køre til et hotel sydpå, eller leje hytter eller mobilehomes på den campingplads man gerne vil bo på.

Hvor går ferien hen?

De mest populære kør-selv-ferier er gerne de sydeuropæiske lande. Langt de fleste bilferier går til Italien, Tyskland, Frankrig, Spanien og Kroatien. Det er naturligvis grundet en blanding af hvor man kan få mest sol og ferie for pengene, kontra hvor langt der er at køre.

Det er ikke så spændende at køre til Sydspanien eksempelvis og derfor er der mange bilferier til Spanien, der går til den nordlige del. Distancen er tit det afgørende hos en familie der vil på bilferie.

Kør det selv ferier foregår også i Danmark. Her er distancerne selvsagt ikke så store, og man kan besøge steder i Danmark man normalt ikke besøger. Her er det gerne populære campingpladser, vandland eller ferieparker der bliver besøgt.

Kom godt fra start

En rigtig god ide, er at planlægge ruten hjemmefra. GPS’en klarer selvfølgelig en del, men det er en god ide lige at kigge på den rute den anbefaler. Nogle gange er gps’ens udlandsnavigation ikke helt lige det du forventer, og kan godt tage sjove veje op over bjerge mv. når det ikke er nødvendigt.

Derudover er en rigtig god pakkeliste vigtigt. Det er rigtig ærgeligt at holde på den sydtyske Autobahn i kø, og have glemt noget vigtigt.

navigation-car-drive-road

Tjek bilen

Det er en rigtig god ide, at få tjekket bilen igennem inden man bevæger sig ud på sådan en tur. Især hvis bilen er af lidt ældre dato, er en tur til mekanikeren eller en bilkyndig en rigtig god ide. Det kan være rigtig frustrende hvis det er bilen der strækker, så man ikke kan komme frem. Rigtig meget kan tages i opløbet, så hvis i sørger for at få et rutinetjek af bilen op til sommerferien, vil det kunne afhjælpe en del irriterende situationer.

Skal i på bilferie herhjemme er dette punkt dog ikke lige så vigtigt, her er det noget nemmere og billigere at få fragtet både jer og bil frem eller tilbage.

God bilferie.

Leave a Comment