Spar penge på bilforsikringen

Har du bil, så har du helt sikkert også en bilforsikring. Det er nemlig et krav i Danmark, at du tegner en ansvarsforsikring til din bil. Ansvarsforsikringen dækker skader du som billist måtte komme til at påføre andre eller deres ejendele. Men den dækker ikke skader på dig selv eller din egen bil.

Hvis du skal være dækket ind for evt. skader på din egen bil, så skal du tegne en kaskoforsikring. Og en kaskoforsikring kan i nogle tilfælde, være en dyr fornøjelse – især, hvis du er ung. Men måske behøver det slet ikke være så dyrt – i hvert tilfælde er der mange penge at spare, ved at følge nogle gode råd og at undersøge markedet grundigt.

Først og fremmest skal du indhente flere tilbud på din bilforsikring, hvilket du kan få hjælp til på forsikringsguide.net. Men hvis du virkelig, vil have en billig bilforsikring hjælper det at forstå, hvad der bestemmer prisen på din bilforsikring. Grundlæggende laver forsikringsselskabet en vurdering af, hvor stor risiko, der er ved at have dig som kunde. Jo større risiko, desto højere forsikringspræmie. Det der bestemmer selskabernes risikovurdering er hovedsageligt:

  • Din alder og hvor mange år du har haft en bilforsikring
  • Hvor mange skader du har haft tidligere
  • Bilmærket, modellen og motorens størrelse
  • Hvor meget du kører
  • Hvor høj en selvrisiko du ønsker
  • Hvor i landet du bor

Af de ovenstående, så er der et par stykker som du selv kan påvirke.

 

Tænk over forsikringen når du vælger bil

Når du vælger din bil, skal du huske at dit valg også får betydning for hvor stor en præmie, du skal betale. Hvis du vælger en stor bil med en kraftig motor, så kommer du til at betale en højere pris, end hvis du vælger en lille – og i øvrigt også mere miljørigtig – bil med en mindre motor.

 

Juster din selvrisiko

Hvis du ligger i en risikogruppe, der skal betale en højere forsikringspræmie, så kan det være en fordel at vælge en relativt høj selvrisiko. Ofte vil du nemlig i løbet af nogle år, hvor du har kørt skadesfri, blive elitebilist hos dit forsikringsselskab og du kan så igen forhandle dig til en lavere selvrisiko og forsikringspræmie. Du kan læse mere om hvordan du bliver elitebilist på forsikringsguide.net.

 

Hjælp dit barn til en billigere forsikring

Hvis du søger lidt på nettet, vil du opleve mange, der foreslår at man kan få sine forældre til at tegne en forsikring i stedet, for de kan få den meget billigere. Det skal du aldrig gøre! Det er ulovligt og forsikringssvindel af den slags straffes med indtil flere års fængsel. Desuden vil du ikke selv optjene anciennitet og dermed ikke blive elitebilist. Men hvis man som forældre er elitebilist, kan man på ganske lovlig vis ofte hjælpe sine børn til en billigere forsikring. Man kan nemlig få dem skrevet op som brugere af bilen, hvorefter de kan optjene anciennitet og dermed selv hurtigere blive elitebilister.

Leave a Comment