Bilferie i Tyskland

Hvis du og din familie trænger til at komme væk hjemmefra i en forlænget weekend, er en bilferie til Tyskland oplagt. Specielt i foråret er der mange muligheder for miniferier. Det kan f.eks. være i Påsken eller omkring helligdagene St. Bededag, Kr. Himmelfarts eller Pinsen.

Er du til en storbyferie er storbyer som Hambrug og Berlin blot få timers kørsel fra den dansk-tyske grænse.  Har du mod på at køre lidt længere er både Dortmund og Frankfurt inden for relativ kort rækkevidde.

Er du mere til naturoplevelser, så byder Harzen på storslået natur oplevelser. Der er utallige små hyggelige byer du kan gøre ophold i, hvad enten det er for en frokost eller en overnatning. Harzen er et bjergmassiv som ligger i delstaterne Niedersachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen, som tager ca. 4 timer at komme til fra henholdsvis Rostock eller Flensburg. Harzen

 

Miljømærke i Tyskland

I mange tyske byer har man indført miljøzoner (umweltzonen) og her er det påkrævet at have et miljømærkat på bilen.

Der findes tre typer miljømærker som er henholdsvis grøn, gul og rød.  Ved indgangen til en miljøzone vises skiltet Umweltzone  og herunder hvilke mærkater der må kører i zonen.

Et miljømærke kan købes online hos FDM, hos et FDM Syns og Testcenter eller Applus+ bilsyn. Er du medlem af FDM koster miljømærket kun 125,-. Bruger du deres netbutik skal du dog betale for fremsendelse af mærket.

Hvis du bliver stoppet uden miljømærke får du en bøde på 40 euro som svarer til ca. 300,- kr.

Se her for mere info om hvor du skal bruge det tyske miljøzone mærke. Sådan ser miljøzone skiltet ud:

 

Børn med på ferien?

Hvis du tager børnene med på ferien til Tyskland så skal du også have en godkendt autostol. På autostol.dk finder du reglerne forklaret simpelt. Desuden anbefales det også at have en pulverslukker med, når man skal på længere ture, også bare så man har den, hvis man overnatter på billigere moteller på motorvejen. Du kan se nogle fine pulverslukkere, til fair priser her.

Leave a Comment