Sådan gør du bilen forårsklar

Det våde og kolde vintervejr udsætter din bil for lidt af hvert. Salt og grus sætter sig ikke bare på lakken, men også på undervognen. Der kan være kommet stenslagsskader i lakken som du bør udbedre, og endelig er det tid til at skifte til sommerdæk.

 

Her er 5 gode råd til at gøre din bil forårsklar:

 

[learn_more state=”open” caption=”5 råd til at gøre bilen forårsklar”]

1. Vask bilen grundigt

Den udvendige side skal vaskes grundigt. Den nemmeste måde er at køre en tur i vaskehallen og købe en af de gode vaske. Husk at vaske især skærmkanter og dørfalser med en børste, inden du kører ind i vaskehallen. Efter vasken skal kigge lakken efter ved for mindre buler. Det er især fronten som kan have været udsat for en masse små stenslag i vinterens løb.

Benyt lejligheden til at gøre rent inde i kabinen. På vinduerne kan du bruge ganske almindelig vindues rens eller en salmiak opblanding. Til instrumentbrættet bør du bruge egnede bilpleje-midler afhængigt af materialet.

Rat og pedaler bør kun rengøres med rent vand. Bruger du sæbe eller bilpleje-midler risikerer du at de bliver glatte.

 

2. Små lakskader

Finder du mindre buler eller små lakskader, så skal udbedres med det samme sådan at rusten ikke breder sig. I bilbutikker som BilXperten eller T Hansen kan du købe en lille pensel og hos bilforhandleren kan du købe lidt original maling.

Du forsegler lakskade ved at bruge reparationslak. Hvis det inderste lag maling er slået af så du kan se den rå plade, skal du først sørge for at behandle med bundmaling. Det vil sikre at lakken ikke bobler op senere. Det kan være en god ide, at være efter sådanne skader – så bilen ikke får et problem med, at klargøring til syn bliver en stor udgift.

 

3. Skift til sommerdæk

Hvis bilen stadig har vinterdæk på, er det på tide at skifte dem til sommerdæk. Dette bør du gøre når den sidste nattefrost har været på spil.

Det er en god idé at rengøre vinterdækkene inden de lægges til side. Sørg også for at de ligger ned således at belastningen er fordelt over hele dækket og ikke kun på et enkelt sted.

 

4. God udluftning

Våde vinterstøvler gør typisk måtterne kedelige og sure. Åben døre og vinduer op og tag måtterne ud. Hvis du har mulighed for det så lad bilen stå sådan i nogle timer så kabinen bliver helt udluftet og tør. Det giver et bedre indeklima i bilen og når kabinen er tør vil vinduerne heller ikke dugge lige så nemt.

 

5. Måtter

De fleste måtter kan vaskes på skånevask i ca. 30° C. Sørg dog for du banker det værste salt, snavs og småsten af inden da, så du ikke ødelægger din vaskemaskine. Du bør ikke tørretumbler dem, men hæng dem i stedet til tøre udendørs. Sørg for de er helt tøre inden du lægger dem ind i bilen igen.

Er dine måtter nedslidte, så er foråret et godt tidspunkt at købe nogle nye på.

 

Kilder: FDM og Faclk.

[/learn_more]

 

Har du nogle gode råd, så skriv gerne en kommentar herunder.

Leave a Comment