Forstå de forskellige typer af bilforsikring

Herunder ser du korte og præcise forklaringer på fire forskellige bilforsikringer. Nogle af vigtigere end andre, og det kommer helt an på dig, din bil og din kørsel.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er den vigtigste forsikring i den forstand, at den dels er lovpligtig i Danmark, og dels fordi den dækker skader på andre personer og andre personers ting.

Hvis du eksempelvis kommer til at køre ind i en cyklist i et højresving, og cyklisten pådrager sig skader med varige mén, så dækker din ansvarsforsikring.

Du behøver ikke at tænke på ansvarsforsikring, så længe du ikke ejer en bil. Hvis du f.eks. blot har kørekort og nogle gange låner en bil af din mor, din bror eller en ven, så er det disse personers ansvar, at bilen er dækket af en ansvarsforsikring.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen er en sjov størrelse. Den kan nemlig ikke altid betale sig at tegne, men omvendt kan det være voldsomt dyrt for dig, som bilejer, hvis du undlader den.

Kaskoen dækker alle skader på din bil. Det vil altså sige, at hvis din bil bliver beskadiget af forskellige årsager, så dækker forsikringen disse skader. Det kan være skader i forbindelse med trafikuheld, uvejr, hærværk og tyveri. Kaskoforsikringen er frivillig.

Vejhjælpsforsikring

Vejhjælpsforsikringen er en af de mere bløde forsikringer. Den bruges i tilfælde af, at bilen driller, og du derfor har behov for akut hjælp. Det kan f.eks. være nødvendigt, hvis du står og fryser på en kold vintermorgen, og bilen bare ikke vil starte.

I så fald kan din vejhjælpsforsikring dække, hvormed den sørger for, at et firma såsom Dansk Autohjælp kommer ud og hjælper dig i gang, så du kan komme videre i teksten.

Førerulykkesforsikring

Førerulykkesforsikring er heller ikke en lovpligtig forsikring, men den kan være god at have alligevel. Derudover vil mange mene, at du viser ekstra ansvar og hensyn, hvis du vælger at tegne en førerulykkesforsikring.

Den dækker skader på føreren af bilen, hvis han eller hun kører galt og kommer slemt til skade. Hvis du eksempelvis låner din bil ud til en person, som ikke selv har en traditionel ulykkesforsikring, så dækker førerulykkesforsikringen, hvis det går galt.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Kristoffer</cite>

    Ud over at kende de forskellige tilvalgsdækninger, så er det også godt at være opmærksom på, at forsikringsselskaberne tager meget forskellige priser på disse tjenester!
    Det kan derfor være en god idé, at tjekke op på, om man nu engang har en billig bilforsikring, eller om man betaler for meget for disse ekstra dækninger.

Leave a Comment