Hængertræk montering på din bil

Det er så praktisk at have et anhængertræk på bilen. Når du lige skal transportere noget, der enten er for stort eller for beskidt til, at du kan have det inde i bilen, så kan du smide det i eller på en trailer.

Du kan også få brug for at have en cykel med. I det tilfælde kan du også montere et stativ til cyklen på hængertrækket. Skal du køre med en campingvogn eller en hestetrailer, så er det også kun muligt, hvis du har et godt anhængertræk siddende bagpå.

Gør det selv?

Selv om et anhængertræk egentlig er en ret enkel ting, så kræver det alligevel noget at få det monteret. Dels skal selve trækket eller krogen sidde virelig godt fast. Det skal jo kunne trække temmelig mange kilo. Dels skal det kobles sådan på, at der er forbindelse til trailerens lygter.

Hvis du vil have en god gør det selv guide til montering af hængertræk, så kan du på bilpriser, finde en guide der handler om montering af anhængertræk og priserne på dette.

Der er et stort ansvar i forhold til det sikkerhedsmæssige, når sådan et anhængertræk skal monteres korrekt. Det kræver derfor, at du er mere end sikker på, at du kan montere trækket fuldstændig korrekt, er du ikke det, så bør du ubetinget overlade den opgave til en fagmand.

Anhængertrækket skal registreres og synes

Da det trods alt er en større sag, end det umiddelbart kan virke som, at sætte en krog på bilen, så skal du have den registreret hos dit forsikringsselskab.

Monterer du krogen selv, eller er din bil mere end otte år gammel, så skal det også synes. Det sker selvfølgelig af sikkerhedsmæssige årsager.

Når først alt det er faldet på plads, så kommer du nok til at sætte stor pris på dit anhængertræk.

Leave a Comment