Lad bilen stå hjemme, når børnene skal med på ferie

Det er fristende, når lysten til ferie virkelig trænger sig på, at pakke hele familien ind i bilen og bare køre afsted mod sommer og sol. Kør-selv ferien er forholdsvis nem og overskuelig og kræver ikke det helt store, når man kun er to. Men historien er ofte en helt anden når børnene skal med. Bagagerummet bliver fyldt til randen, bagsædet flyder med legetøj, og der er aldrig stille i to minutter. Det er jo hyggeligt nok, men måske ikke helt den ferie, der virkelig var brug for.

Sol og sommer er kun et par timer væk

Lader man til gengæld bilen stå derhjemme og flyver sydpå, er der ikke langt til sommer og sol. Et par timer i flyvemaskinen er ingenting i forhold til en hel dag eller to i bilen, og børnene når næsten ikke at kede sig. Flyrejsen er en oplevelse i sig selv for de små, specielt dem, der aldrig før har prøvet at flyve. Kør-selv ferier er skønne, men en gang imellem er det bare nemmere, at spænde hele familien i flyet og få turen overståt på en brøkdel af tiden.

I det sydligste Europa er man næsten garanteret varmt badevandt og godt vejr hele sommeren. På mange af de populære destinationer for familierejser, findes hoteller med meget mere end bare pool til børnene. Her arrangeres der underholdning i løbet af dagen, både ved pool og strand, og man kan slappe af i fred og ro, mens børnene leger og danser under sikkert opsyn. Savner man bilen kan man altid lege en bil lokalt for en dag eller to, og køre til nærliggende seværdigheder.

Er man en stor familie, kan en charterrejse dog godt bliv en dyr fornøjelse, men det er der heldigvis råd for.

Find billige afbudsrejser til populære feriesteder

Når rejsebureauerne sender et hold afsted på charterferie, fylder de både fly og hotel så meget som det er muligt hver gang. Hvis ikke de når at sælge alle billetter i god tid, bliver de sidste solgt billigt, men stedet og kvaliteten af rejsen er præcis den samme. Afbudsrejser findes til stærkt reducerede priser og det kan ofte virkelig betale sig at holde øje med rejsebureauernes tilbudssider. Afbudsrejser til Malaga er f.eks. ofte på bud. Malaga er en skøn by i Spanien med en gennemsnitstemperatur på 24 grader om sommeren og masser af fantastiske badestrande, perfekte til familituren, men det tager mindst to dage at køre dertil.

Har man nerverne til det kan man se om prisen på den udvalgte afbudsrejse falder endnu mere, når afgangsdatoen kommer rigtig tæt på, men der er selvfølgelig så også en risiko for, at billetterne bliver snuppet for næsen af en. Hvis man har helt bestemte datoer, man skal rejse på, eller bare virkelig gerne vil en tur til Grækenland, hjælper det selvfølgelig ikke at gamble med afbudsrejser til Malaga. Der kan det være en fordel at holde øje med rejsebureauerne over en længere periode, og være på udkig efter kampagner. En fantastisk tur med hele familien behøver slet ikke at være så dyr, ikke engang med fly.

Leave a Comment