Forlæng din bils levetid med en undervognsbehandling

Det våde danske vejr er rigtigt hårdt for vores biler, og danske biler er derfor hårdt plaget af rust. Rust i de bærende dele i undervognen kan tage livet af din bil, selvom resten af bilen kunne have holdt i mange år endnu. Derfor er det meget vigtigt at få lavet en rustbeskyttelse af bilen så hurtigt som muligt, så du undgår denne rust.

Er skaden først sket, så er det sværere at holde rusten helt væk. Det er meget mere effektivt at få foretaget en undervognsbehandling fra starten af. Det bedste er at få det gjort fra fabrikken, men har du ikke fået dette gjort, så skal det bare gøres hurtigst muligt.

Salten på vejene skader din bil

Ud over rusten fra det våde danske vejr, så er der endnu en stor synder. Nemlig at vi bruger salt til vejene i Danmark. Dette gør man ikke så mange andre steder, da det skaber rigtigt meget rust. I de fleste af vores nabolande har man andre løsninger til glat føre, men vi holder altså fast i salten i Danmark.

Dette er også en af grundene til, at mange vælger at købe deres brugte bil i Tyskland. Her er bilerne nemlig ofte i meget bedre stand hvad angår rust, da de ikke har været udsat for denne salt. Dermed er det endnu vigtigere at få foretaget en god rustbeskyttelse, hvis din bil skal holde i mange år.

Samtidig er det godt at vaske bilen flere gange i løbet af vinteren, så du løbende får skyllet salten væk, så den ikke sidder og tærer på bilen. Det er vigtigt at få vasket under bilen, så enten skal du vælge en vask med undervask, ellers skal du selv sørge for at skylle godt under bilen med en vandslange eller højtryksrenser.

En rustbeskyttelse koster ikke alverden

Prisen på en rustbeskyttelse kommer an på din bils mærke og størrelse. Det er billige at rustbeskytte små biler, da overfladen er meget mindre, samt de ofte er bygget mere simpelt. For en mikrobil, så bør man derfor kunne finde rustbeskyttelse for omkring 2.000-3000 kr.

De store biler koster typisk et par tusinde mere, men stadig er det en billig pris, når man forlænger bilens levetid. I den samlede biløkonomi er det en lille udgift, og kan den få bilen til at holde bare en smule længere, så er det hurtigt tjent ind.

Hård konkurrence på markedet

Der er efterhånden mange udbydere at rustbeskyttelse til biler, hvilket også er med til at holde priserne nede. Den øgede konkurrence gør også, at man kan handle om priserne og indhente tilbud fra flere steder.

Det kan være en god ide at undersøge ens lokalområde, for at se hvilke muligheder for rustbeskyttelse, der er her. De lokale kunder får nemlig ofte en ekstra god service, da firmaerne gerne vil have dig til at anbefale dem til dine bekendte i nærområdet.

Bor du f.eks. på Fyn i området mellem Odense og Aarup, så kan du starte med at henvende dig til Jan Lund Biler. Dette er nemlig en af de store udbydere i dette område, og du kan sikkert få en god pris som lokal kunde.

Leave a Comment