FDM kårer Continentals sommerdæk som testvinder

FDM har netop offentliggjort resultaterne af deres tests af 37 nye sommerdæk fordelt over tre klasser. Dækfirmaet Continental vinder alle tre klasser.

Dårlige dæk dumper på våd vej

FDMs tester for rullemodstand, støjniveau og slidstyrke i både vådt og tørvejr. Mens alle dæk består testen i tørvejr, viser testen at de dårlige dæk falder igennem når vejene er våde.  Ved 80 km/t har de dårligeste dæk en bremselængde der er helt op til 13 meter længere end det bedste dæk fra Continental.

I Danmark er der mange regnvejrsdage, og det skal du tage højde for når du vælger dæk.

Det mest anvendte dæk i Danmark er 16 tommer. Sidste år var det Continentals ContiPremiumContact 2 der blev testens vinder. Siden har Continentals videreudviklet dækket og har i år sat  ContiPremiumContact 5 som nu er 16 tommer klassens testvinder. Det er bl.a. bremselængde på en våd vej der er blevet forbedret. Dækket får fem stjerner i FDMs test og beskrives som  “et fremragende dæk med formidable egenskaber i de sikkerhedsrelaterede kategorier.”

I 14 tommer klassen er det Continentals helt nye ContiEcoContact 5 der også udmærker sig ved at have testens laveste rullemodstand. Jo lavere rullemodstand des mindre brændstof skal bruges, uden at være gået på kompromis med sikkerheden og bremseegenskaberne på våd.

Georg Nielsen, Direktør i Continental Danmark siger i en pressemeddelelse:
”Det er særdeles tilfredsstilende, at vi med de nye dæk er i stand til at sætte en helt ny standard for kategorien af brændstofbesparende dæk i kraft af den lavere rullemodstand, hvor vi samtidig er lykkedes med at fastholde bremseegenskaberne på våd vej. Lavere rullemodstand og kort bremselængde lyder som to modsætninger, men Continentals ingeniører er gået helt nye veje og har set på blandt andet gummiblanding, dækopbygning og -mønster for at nå dette store fremskridt.”

Du kan læse de fulde test af sommer dæk på FDMs hjemmeside.

[box type=”info”]

Køb dem online her

Du kan købe ContiEcoContact 5 og ContiPremiumContact 5 hoswww.daekonline.dk.[/box]