Hvordan man bedst muligt fjerner lugten af tobaks- og cigaretrøg i bilen

Mange har en ubehagelig lugt i bilen, som de som ryger typisk ikke selv kan lugte, men det kan deres andre til gengæld. Typisk begynnder man først at bemærke lugten, efter man selv er stoppet med at ryge cigaretterne. På trods af man ikke ryger i bilen, kan lugten af røg altså stadig godt være der, hvis man hopper ind i bilen umiddelbart efter man har røget. Lugten fra cigaretterne kan altså godt sidde i tøjet og derefter i bilen.

Der findes efterhånden mange forskellige råd og vejledninger til, hvordan man bedst muligt fjerner denne ubehagelige lugt i bilen. Der kan hurtigt gå en mindre ”husmor” diskussion i gang på området, hvordan man bedst fjerne lugt.

Vi har dog prøvet at opremse nogle af de metoder, som vi har fundet mest brugervenlige, herunder.

Der er ikke tale om vidundermidler, som kan købes diverse steder på nettet. Istedet om helt normalte ting, som er at finde i den almene danske hustand.

 

Avispapir

”Mange af vores kunder fortæller os, at en af de store fordele ved e-cigaretten er, at de ikke lugter og efterlader røglugt i hjem eller bil.” - Udtaler Thomas fra Xsmoke.com.
”Mange af vores kunder fortæller os, at en af de store fordele ved e-cigaretten er, at de ikke lugter og efterlader røglugt i hjem eller bil.” – Udtaler Thomas fra Xsmoke.com.

Ganske almindeligt avispapir har en fantastisk virkning, på fjernelse af den forfærdelige tobaksrøg. Tag en avis og riv et par sider af gangen ud af den. Gør avissiderne let fugtige og placer disse i bunden af bilen og under forsæderne. Stille og roligt vil lugten forsvinde fra bilen, desto længere tid aviserne for lov at ligge desto bedre er virkningen også. Bemærk dog, at det anbefales at skifte avissiderne ud med 1 dagsmellemrum, hvis det er muligt.

 

Kaffe bønner

I mange år har det været udbredt blandt lastbilscharfører at bruge kaffe bønner til at fjerne en uønsket lugt. Føler man, at lugten af kaffe er værre end cigaret røg, vil denne metode dog ikke anbefales. Efterfølgende går der nogen tid, inden denne kaffe duft aftager igen.

Placer kaffe bønner i små skåle eller deslige rundt om i bilen. Sørg for at sprede kaffe bønnerne således, at de fjerne alt lugten i bilen. Nede ved alle fodmåtter er altid anbefalingsværdigt.

Når du har sørget for at der er fordelt små doser med kaffe bønner rundt i bilen, i de skåle du vælger at benytte. Så er der nu blot ventetiden tilbage. Luk alle vinduer og døre i bilen, og lad bønnerne stå heri i minimum 48 timer.

Efter de 48 timer, fjerne du altså blot alle kaffe bønner fra bilen. Er cigaretrøgen stadig stærk dominerende, kan det afhjælpes. Placere blot lidt kaffe bønner i bunden af bilen, gerne under sæderne. I løbet af et par dage skulle dette gerne aftage lugten. Også kan dine venner bare undre sig over duften af Starbucks i bilen!

 

Edike

Dette er nok en af de metoder, som er mest grissende, men alligvel en metode der virker helt fantastisk. Tag omrking 2 decilitter helt normal edike og put det i en helt ren skål. Skålen placere du så nænsomt i bunden af bilen, gerne et taktisk sted således den ikke vælter. Lad skålen stå i bilen uforstyrret i minimum 2 dage, hvis det altså er muligt.

Herefter burde lugten være aftaget en hel del, hvis ikke helt væk.

Det var 3 gode råd til fjernelse af lugten i ens bil. En kombination af alle 3 er altså også muligt, hvor man fx benytter dem alle sammen. Dette vil dog have den bedste virkning, hvis ikke man gør det på samme tid, men i stedet forskudt.

COMMENTS

Leave a Comment